» Інформація » «Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

Автор: admin1 от 27-05-2015, 15:20
 (голосів: 2)

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»В Рихтицькій середній школі сьогодні, 27 травня відбулися урочистості з нагоди відкриття на фасаді цього навчального закладу меморіальної дошки випускнику, герою, який віддав своє життя за рідну землю Дмитрові Лесешаку. Участь у відкритті взяли батьки Дмитра – Марія та Василь, воїни-побратими, мешканці Рихтич, які брали участь в АТО Володимир Ханас, Іван Петрик, Микола Беньковський, Андрій Чоп’як, Василь Паховчишин та Михайло Яремчак, перший заступник голови Дрогобицької райдержадміністрації Степан Рудницький, заступник голови районної ради Роман Урбан, депутати районної та сільської рад, педагогічний та учнівський колективи школи, громада села.

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»Урочистості розпочалися з виконання Державного гімну України та поминальної молитви, яку прочитав місцевий парох о. Олександр Головацький, після чого освятив меморіальну дошку, на якій викарбувано слова: ««Народжені вмерти – залишаться жити в віках… Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло… Як крила ангела» та фотографія Дмитра, таким, яким його пам’ятають в школі – голубоокого хлопчика у вишитій сорочці. Багато теплих слів про свого учня розповіла класний керівник Дмитра, його бажання вчитись, досягати чогось нового. «Коли я його перший раз побачила в п’ятому класі, то він сидів за другою партою, один з усього класу у вишиванці, патріотичне виховання, яке йому давали батьки відчувалось ще в дитячому віці», - розповідала вона. Також слово мали керівники району Степан Рудницький та Роман Урбан, депутат районної ради Михайло Головацький.

Учні школи підготували змістовну і дуже зворушливу програму, вірші і пісні зачіпали самі глибокі струни душі, мимоволі скочувалась скупа сльоза з очей хлопців, які повернулися зі сходу України і бачили там всі жахіття війни, своїх поранених та загиблих друзів. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які віддали своє життя за територіальну цілісність нашої держави, а учні тримали в свої руках свічечки, як символ Божественного Світла та людської душі.

Людина живе доти, доки про неї пам'ятають, а пам’ять про Дмитра Лесешака в серцях рідних, близьких та односельчан буде вічно. Тепер він став прикладом для всіх учнів школи, адже їм є на кого рівнятись.

 

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

 

 

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

 

 

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

 

 

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

 

 

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

 

 

«Народжені вмерти – залишаться жити в віках…»

 

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua