» Інформація » Громади, які вирішили об’єднатись, потрібно обов’язково підтримати, - Олег Синютка на сесії облради

Громади, які вирішили об’єднатись, потрібно обов’язково підтримати, - Олег Синютка на сесії облради

Автор: admin1 от 30-06-2015, 14:54
 (голосів: 0)

Громади, які вирішили об’єднатись, потрібно обов’язково підтримати, - Олег Синютка на сесії облрадиГолова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка сьогодні, 30 червня, на сесії обласної ради вкотре звернувся до депутатів з проханням підтримати адміністративну реформу на Львівщині. Він закликав обласних обранців розглянути та ухвалити проект Перспективного плану об'єднання територіальних громад.
«Сьогодні місцеві громади, які є на території Львівщини, розділились на дві частини. З них одні виявили бажання об’єднатись та використати ресурс, який їм дає держава, а інші поки що не прийняли остаточного рішення і хочуть зрозуміти, як їм буде краще, - сказав голова ОДА. - Ми повинні підтримати громади, які вирішили об’єднатись. Вони зможуть отримати можливість для розвитку, зокрема додатковий ресурс з державного бюджету, а це 140 мільйонів гривень, 60 відсотків податку з доходів фізичних осіб, можливість розпоряджатись землями, які розташовані в населених пунктах та біля них».
Олег Синютка також наголосив, що адміністративна реформа сьогодні не може бути питанням для політичних пристрастей. «Це не питання, де можна вирішувати, хто сильніший, чи кращий. Не треба змагатись в політичних пристрастях. В іншому випадку, як можна тоді депутатам обласної ради виходити до людей і пояснювати, чому ми їм не даємо права об’єднуватись. Ніхто нікого не примушує, але, коли ми громадам не даємо можливість отримати ресурси, то це точно не чесно по відношенню до них», - наголосив він.
Варто зазначити, що сьогодні питання про Перспективний план об'єднання територіальних громад не було внесено до порядку денного сесії.
Нагадаємо, що обласним обранцям вже двічі на попередніх сесіях не вистачало голосів, аби підтримати проект Перспективного плану, запропонований Львівською облдержадміністрацією.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua