» Інформація » У Верхніх Гаях відзначили Свято Героїв

У Верхніх Гаях відзначили Свято Героїв

Автор: admin2 от 23-05-2016, 17:21
 (голосів: 0)

У Верхніх Гаях відзначили Свято Героїв23 травня у Верхньогаївському НВК І-ІІ ст. відбулась урочиста лінійка з нагоди Дня Героїв. Це свято бере свій початок з 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено його святкувати щороку 23 травня. Свято було приурочене до сумного дня, коли в 23 травня 1938 року Роттердамі було вбито Євгена Коновальця, керівника ОУН.

Святкову лінійку розпочав директор школи Володимир Ікало, який відзначив, що кожен народ повинен вшановувати своїх героїв, які боролися та віддали своє життя за краще майбутнє свого народу. В нашій історії є багато прикладів самопожертви українських хлопців і дівчат у боротьбі за Українську Державу.

Сільський голова Володимир Ханас звернув увагу присутніх на те, які події призвели до встановлення Свята Героїв. Значну частину свого виступу він присвятив ролі односельчан у боротьбі за Українську Самостійну Соборну Державу (УССД).

Після закінчення заходу школярі поклали квіти та запалили лампадки біля пам'ятника Українським Січовим Стрільцям та Могили воїнів Української Повстанської Армії. 

У Верхніх Гаях відзначили Свято Героїв

У Верхніх Гаях відзначили Свято Героїв


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua