» Інформація » Екологи попереджають про небезпеку контакту з борщівником Сосновського

Екологи попереджають про небезпеку контакту з борщівником Сосновського

Автор: admin1 от 30-06-2016, 12:24
 (голосів: 0)

Екологи попереджають про небезпеку контакту з борщівником СосновськогоДепартамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації попереджає краян про небезпеку контакту з борщівником Сосновського – токсичним бур’яном.
За словами екологів, у борщівника Сосновського дуже отруйний сік, який викликає важкі фотохімічні опіки у людей і тварин. Навіть одноразове торкання до борщівника Сосновського призводить до опіків. Найбільша кількість постраждалих фіксується саме у літні місяці, адже саме в період спеки найбільш ймовірним є контакт шкірних покривів людини із отруйною рослиною.
За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Руслана Гречаника, площі поширення борщівника Сосновського на Львівщині порівняно із попереднім роком зменшилися на 270 га. Загалом в межах області роботи щодо боротьби із борщівником провели на площі 557 га. 
Найбільше територій, де цього року проріс борщівник є Старосамбірський та Дрогобицький райони. Найкращі результати боротьби із борщівником Сосновського спостерігаються у межах Бродівського, Буського, Городоцького, Турківського та Яворівського районів. Варто зазначити, що у межах Жидачівського та Дрогобицького районів на частині площ, де раніше ріс борщівник вирощують зернові та бобові культури, тим самим не даючи можливості йому прорости знову.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua