» Інформація » З початку року борщівник Сосновського знищено на площі 746 га

З початку року борщівник Сосновського знищено на площі 746 га

Автор: admin1 от 15-07-2016, 12:48
 (голосів: 0)

З початку року борщівник Сосновського знищено на площі 746 гаУчора, 14 липня, директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник під час наради розповів про поширення борщівника Сосновського та заходи боротьби з ним на території Львівщини.
Борщівник Сосновського "господарює" на необроблених землях, пустирях, сміттєзвалищах, присадибних і дачних ділянках, у парках, ярах. Насіння переноситься вітром, водою, тому його зарості часто трапляються вздовж доріг і річок. Повітряні потоки від автотранспорту, що рухається з великою швидкістю, спричиняють розселення насіння "окупанта".
Борщівник негативно впливає на біорізноманіття. Він доволі агресивно витісняє місцеві види не лише трав’яних, а й деревних порід (особливо сосни і ялини). Іншими словами, монополізує територію.
"Борщівник Сосновського поширений на території Львівщини. Найбільші осередки борщівника зафіксовано в Турківському районі – на площі 218 га. Також площа проростання рослини більше 100 га становить у Старосамбірському (115,81 га) та Дрогобицькому (115,66 га) районах", - повідомив Руслан Гречаник.
За словами Руслана Гречаника, протягом 2016 року в межах Львівської області проведено заходів зі знищення борщівника Сосновського на площі 746,67 га.
"Найпоширенішим методом боротьби з борщівником є механічний, оскільки він не передбачає значних фінансових затрат. Варто зазначити, що у межах Жидачівського (17,3 га) та Дрогобицького (0,03 га) районів на площах, де раніше ріс борщівник, вирощують зернові та бобові культури, тим самим не даючи можливості йому прорости знову", - зауважив посадовець.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua