» Інформація » Центр зайнятості » Школярам розповіли про шлях до професійного становлення

Школярам розповіли про шлях до професійного становлення

Автор: admin2 от 5-05-2014, 11:17
 (голосів: 0)

Школярам розповіли про шлях до професійного становленняПрофорієнтація на сучасному етапі посідає важливе місце у всебічній підготовці молодого покоління до самостійного життя.

Саме зараз, коли старшокласники завершують навчання і виходять на широкий шлях самостійного дорослого життя, вони прагнуть якнайкраще влаштувати власну майбутню долю, обрати правильний шлях, і багато чого на цьому шляху залежить від вибраної професії.

Зазвичай вибір професії молоді люди роблять на основі зовнішньої привабливості, наприклад, за рівнем зарплати, іміджу установи, престижності професії, за прикладом друзів, батьків тощо. Але при цьому ігнорують якості власної особистості. І коли вибір професії невдалий, він призводить до незадоволення собою, невдалої кар’єри, безробіття. Тому питання вибору професії є надзвичайно важливим, непростим і потребує кваліфікованої допомоги.

З метою визначення професійних нахилів молоді до тієї чи іншої сфери діяльності Дрогобицьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Дрогобицьким міськрайонним центром зайнятості 24.04.2014р. було проведено тренінг-урок на тему: “ Шлях до професійного становлення”. Метою цього заходу було надання школярам інформації про світ професій, допомога у професійному самовизначенні та виборі професії, ознайомленні з ринком праці, формулою вибору професії, типові помилки які виникають на цьому шляху, ознайомили з професіями які потребує наш регіон, а на завершення цієї зустрічі учні приймали активну участь в інтерактивних вправах.

Всі дуже були задоволені, адже на цьому профорієнтаційному заході школярі навчились, як уникати помилок і розчарувань при виборі професійного шляху, та отримали багато корисної та важливої інформації, що обов’язково стане їм у нагоді при вирішенні питання професійного вибору.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua