» Інформація » Центр зайнятості » Семінар «Ризики нелегальної трудової міграції»

Семінар «Ризики нелегальної трудової міграції»

Автор: admin2 от 24-02-2021, 09:19
 (голосів: 0)

Семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» 23.02.2021р. у Дрогобицькому МРЦЗ відбувся інформаційний семінар на тему "Ризики нелегальної трудової міграції".

Мета заходу: обговорення основних ризиків, які можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування за кордоном, правова захищеність легального працевлаштування.

Основні питання, які розглядались на семінарі – це трудова міграція: сутність та наслідки, торгівля людьми як глобальна проблема, основні ризики нелегальної трудової міграції, легальна праця. Захід проходив за участю наших соціальних партнерів, зокрема начальника Дрогобицького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) ГУ ПФУ у Львівській області Яневич Любов Андріїївни.

Найефективнішим захистом інтересів осіб у сфері зайнятості та відносинах з роботодавцем є правова поінформованість та легальне працевлаштування. Тому на семінарі Любов Яневич зосередила увагу присутніх на основних моментах отримання державного пенсійного забезпечення та на важливості офіційного працевлаштування і набуття страхового стажу, розповіла про умови нарахування соціальних виплат, надала роз’яснення щодо інформаційного СМС-повідомлення, а ще звернула увагу на те, що згідно з чинним законодавством нарахування пенсій залежить від двох критеріїв: розміру заробітної плати і страхового стажу. У випадку коли ЄСВ не сплачується роботодавцем, то є можливість добровільно самостійно здійснити оплату ЄСВ, що дозволить здобути страховий стаж. Під час діалогу безробітні отримували фахові роз’яснення щодо окремих питань, які їх цікавили. Отримана інформація на семінарі надасть можливість безробітним приймати рішення щодо форм своєї зайнятості та націлить на легальне працевлаштування в Україні.

Іванна Кушнір, зав.сектору

профорієнтації відділу надання

соціальних послуг Дрогобицького МРЦЗ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua