» Інформація » Центр зайнятості » Круглий стіл в центрі зайнятості

Круглий стіл в центрі зайнятості

Автор: admin2 от 3-12-2015, 09:28
 (голосів: 0)

Круглий стіл в центрі зайнятості2 грудня у Дрогобицькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся круглий стіл з нагоди Всеукраїнської декади зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю. Захід проводився для того, щоб зрозуміти потреби соціально незахищених осіб, почути їхні думки, побажання та допомогти вирішити їхні проблемні питання. Тому на захід були запрошені представники влади, соціальні партнери, роботодавці та громадські організації. Відкриття даного заходу розпочав директор ЦЗ Богдан Волошин, який ознайомив учасників з основними напрямками роботи служби зайнятості щодо вирішення питання працевлаштування людей з інвалідністю та учасників АТО, проблемами та перспективами роботи з цією категорією осіб. Богдан Васильович також повідомив присутнім про послуги, які цього річ надавалися в центрі зайнятості для осіб з інвалідністю та учасникам АТО. Світлана Шараневич, начальник відділу активної підтримки безробітних детально розповіла про профорієнтаційні заходи, які проводяться в Дрогобицькому МРЦЗ, скерування на професійне навчання, одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи, видачу ваучерів. Марія Суховерська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями акцентувала, щодо стимулювання працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці,розповіла про компенсацію єдиного внеску роботодавцям, які забезпечать роботою безробітних з особливими потребами.

До обговорення долучилися представники райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА, Дрогобицька міська асоціація інвалідів та роботодавці : ТзОВ «Діброва», ТзОВ «Тімбер Вест», ТзОВ «Сігма», ТзОВ «Тандем», які окреслили основні орієнтири роботи в напрямку соціального захисту вразливих категорій та можливості створення нових робочих місць.

Керівник апарату райдержадміністрації Степан Рудницький наголосив, що у приміщенні Дрогобицької РДА створено районний штаб, який вирішує проблемні питання учасників АТО та членів їх сімей, поділився закордонним досвідом надання соціальних послуг та подякував за співпрацю Дрогобицькому МРЦЗ за фахову роботу в напрямку роботи соціально незахищених осіб.

Безробітні з числа інвалідів та учасники АТО мали змогу задати запитання на які отримували кваліфіковані та вичерпні відповіді. Підсумком круглого столу було прийняття рекомендацій та пропозицій щодо подальшої співпраці усім соціальним інституціям, які дотичні до надання послуг інвалідам та учасникам АТО. Проте що зустріч пройшла успішно свідчать результати анкетування респондентів, які засвідчили свою 100% задоволеність проведеним заходом.

На завершення директор Дрогобицького МРЦЗ Б.Волошин подякував присутнім за активність, привітав з Міжнародним днем інвалідів, побажав здоров’я, добробуту, миру та успіхів на професійній ниві.

 

 

Ю.Братунь, провідний фахівець з питань зайнятості

відділу активної підтримки безробітних

Дрогобицького МРЦЗ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua