» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Податкова знижка щодо витрат на навчання

Податкова знижка щодо витрат на навчання

Автор: admin1 от 13-02-2017, 14:12
 (голосів: 0)

Податкова знижка щодо витрат на навчання Декларуючи свої доходи, фізична особа має можливість  повернути собі суми податку на доходи фізичних осіб, надмірно сплачені в минулому податковому році. Про це під час чергового тренінгу платників податків ознайомили працівники відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб. 

Податківці зазначили, що повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна, зокрема, у разі реалізації права на податкову знижку. Згідно з положеннями ст.166 Податкового кодексу платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Так, громадяни  України, які у минулому році оплачували за своє навчання або навчання члена сім'ї першого ступеня споріднення і є платниками податку на доходи фізичних осіб, мають право на податкову знижку. Вони можуть повернути з бюджету частину витрачених коштів за навчання, але не більш ніж 18%.

Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2017 року подати до податкової інспекції за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Також слід подати довідку з місця роботи, в якій має бути зазначено з розбивкою по місяцях:

- сума нарахованої заробітної плати,

- сума утриманого ПДФО, 

- сума застосованої ПСП (за наявності).

Розрахунок сум податку до повернення платник податку повинен зробити самостійно. Для прискорення процедури перевірки розрахунку сум, що підлягають поверненню, до декларації рекомендовано додати копії документів, що підтверджують понесені витрати (квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, договір з навчальним закладом, документи, що підтверджують ступінь споріднення (паспорт, свідоцтво про народження).

Правом на податкову знижку не можуть скористатися самозайняті особи, зокрема,  підприємці та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, якщо вони отримували лише доходи від такої діяльності, а також військовослужбовці, які одержують не заробітну плату, а грошове забезпечення.

Сума коштів, яка підлягає поверненню платнику податку за наслідками податкової декларації, зараховується на банківський рахунок платника податку протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.

Якщо до кінця 2017 року громадянин не скористається правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Для одержання додаткової інформації фізичні особи можуть зветатись у відділ обслуговування платників Дрогобицької ОДПІ.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua