» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Право на податкову знижку за навчання можна використати впродовж року

Право на податкову знижку за навчання можна використати впродовж року

Автор: admin1 от 24-02-2014, 09:54
 (голосів: 0)

Право на податкову знижку за навчання можна використати впродовж рокуГромадяни  України, які є платниками податку на доходи фізичних осіб і в 2013 році платили за своє навчання або навчання члена своєї сім'ї першого ступеня споріднення, мають право на податкову знижку.

Такі громадяни можуть повернути собі з бюджету частину витрачених коштів за навчання, але не більш ніж 15%.

Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2014 року включно, тобто протягом всього 2014 року, подати до територіального органу Міндоходів (податкової інспекції) за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Разом із річною декларацією слід подати довідку від податкового агента, який у 2013 році нараховував їм заробітну плату, в якій повинно бути зазначено з розбивкою по місяцях: суми нарахованої заробітної плати, суми утриманого ПДФО, суми утриманого з зарплати ЄСВ, суми застосованої ПСП (за наявності).

Платнику податку необхідно мати документи, що підтверджують суми коштів сплачених за навчання. До переліку таких документів входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, що підтверджують ступінь споріднення (паспорт, свідоцтво про народження).

Для прискорення процедури проведення перевірки розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, до декларації необхідно надати копії вищезазначених документів.

Розрахунок сум податку до повернення платник податку повинен зробити самостійно. При цьому обов'язково платник податку має заповнити розділи I, II та V річної податкової декларації та додаток 6 до цієї декларації.

Правом на податкову знижку не можуть скористатися самозайняті особи, зокрема, суб'єкти підприємницької діяльності та особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність по доходах від такої діяльності, а також військовослужбовці, які одержують не заробітну плату, а грошове утримання.

Сума коштів, яка підлягає поверненню платнику податку за наслідками податкової декларації за 2013 рік, зараховується на банківський рахунок платника податку протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.

Якщо до кінця 2014 року ви не скористаєтеся правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2013 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua