» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Про оподаткування спадщини та подарунків

Про оподаткування спадщини та подарунків

Автор: admin2 от 1-03-2017, 10:31
 (голосів: 0)

Про оподаткування спадщини та подарунківЗ метою налагодження партнерських відносин з платниками податків, працівниками Дрогобицької ОДПІ систематично проводяться зустрічі, семінари, тренінги, надаються роз»яснення.

Так, працівниками відділу обслуговування платників проведено тренінг з категорією громадян, які зобов»язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи у зв»язку із одержанням у 2016 році спадщини або подарунку.

Платників ознайомлено із ставками податку для оподаткування доходів у вигляді спадщини та подарунків:

  • для членів сімї першого ступеня споріднення – нульова ставка;

  • для осіб, які не є членами сімї першого ступеня споріднення – 5%;

  • для нерезидентів, або у разі отримання спадщини чи подарунків від нерезидентів у минулому році – 18 %.

Галина Садлівська пояснила що, згідно із законодавством, членами сім»ї першого ступеня споріднення вважаються батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.

Крім того, нульова ставка передбачена у разі успадкування нерухомості, рухомого майна та коштів інвалідами І групи, дітьми-сироти або дітьми, що позбавлені батьківського піклування, а також у разі успадкування рухомого та нерухомого майна дітьми-інвалідами.

Податківець наголосила що, всі доходи, отримані у 2016 році та з яких утримується податок на доходи фізичних осіб (за винятком звільнених та тих, що оподатковуються за нульовою ставкою), оподатковуються військовим збором в розмірі 1,5%.

Кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані громадянам, оподатковуються за правилами, встановленими для оподаткування спадщини.

Бланк декларації та консультаційну допомогу при її складанні можна отримати у Центрі обслуговування платників податків, або за телефоном 3-72-81.

Декларацію можна подати особисто, або через Інтернет, якщо отримано електронний цифровий підпис.

Всім платникам наголошується, що суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2017 року. Відповідальними за сплату податку на доходи фізичних осіб є громадяни, які отримали спадщину чи подарунок.

Дрогобицька ОДПІ

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua