» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » У Дрогобицькій РДА обговорили проблемні питання регіону, в тому числі легалізації виплати заробітної плати

У Дрогобицькій РДА обговорили проблемні питання регіону, в тому числі легалізації виплати заробітної плати

Автор: admin1 от 8-08-2019, 12:24
 (голосів: 0)

У Дрогобицькій РДА обговорили проблемні питання регіону, в тому числі легалізації виплати заробітної платиНа розширеній  нараді з керівниками відділів, управлінь та структурних підрозділів Дрогобицької райдержадміністрації, керівниками територіальних органів виконавчої влади, яка відбулась 5 серпня в районному народному домі, розглянуто ряд важливих та невідкладних питань, найважливішими з яких було виконання районного бюджету Дрогобицького району за січень-липень 2019 року, стан виконання робіт на об`єктах капіталовкладень, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів, стан проведення будівельних робіт із застосуванням енергозберігаючих технологій, хід проведення жнив та багато інших.

Питання детінізації та легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення теж є актуальним. Адже від розміру отриманої зарплатні залежить рівень соціального захисту людини. Ці та інші тези щодо  дотримання норм законодавства про працю звучали у виступі начальника Дрогобицького управління Руслана Коржа.

«З метою встановлення проблемних питань функціонування суб’єктів господарювання, у яких середня заробітна плата знаходиться на рівні мінімальної або є нижчою,  ніж у відповідній галузі економічної діяльності, проводяться заслуховування платників групи ризику, - наголосив у своїй доповіді  очільник фіскальної служби регіону. - З початку року проведено 21 засідання таких робочих груп, на яких заслухано 102 платника, зокрема у липні 2019 року - 5 У Дрогобицькій РДА обговорили проблемні питання регіону, в тому числі легалізації виплати заробітної платизасідань комісій, заслухано 30 суб`єктів гоподарювання. Провівши аналіз кількості платників-мінімізаторів по заробітній платі в порівнянні із січнем 2019 року – їх кількість зменшилась з 13 до 10 СПД і складає 3 таких суб`єкти, що становить 0,6%  до загальної кількості роботодавців – платників єдиного внеску. Також спостерігається ріст середньої заробітної плати працівників по відношенні до початку року. Тобто робота комісій щодо заслуховувань суб’єктів господарювання та організація виїзних мобільних груп є необхідною і слід  надалі проводити всі можливі заходи щодо легалізації зайнятості населення та підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам».

На завершення зустрічі Руслан Корж підсумував, що лише офіційне оформлення трудових відносин є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою розвитку бізнесу та примноження прибутків.


Дрогобицьке управління

ГУ ДФС у Львівській області

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua