» «Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»

Автор: admin2 от 23-01-2017, 18:06
 (голосів: 1)

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»Саме під таким девізом пройшов вчорашній день в Авдіївці.

У неділю, 22 січня, українці відзначали День соборності. Дуже символічно, що привітати городян з цим святом, а також зі світлим Різдвом Христовим приїхали жителі західної частини нашої країни, а саме міста Дрогобич та Дрогобицького району у Львівській області.

Свій візит гості почали з відвідин Храму святої рівноапостольної Марії Магдалини, потім з веселими колядками вони рушили по Центральному проспекту. Жителі Авдіївки не тільки зупинялися для того, щоб подивитися на дійство, а й вітали гостей, а деякі навіть підспівували колядникам.
Свою ходу гості завершили біля школи №7, де пройшов головний захід, присвячений Дню соборності України. Ведуча офіційної частини свята розповіла про історію визначної для країни події, її важливості для українців. Адже саме в цей день 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка об'єдналися в самостійну соборну державу.

Привітали зі святом присутніх і керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін, прес-офіцер 72 окремої механізованої бригади Олена Мокренчук, вчитель української мови та літератури школи №6 Раїса Плиг. З молитовним словом звернувся благочинний Авдіївського округу протоієрей Андрій Карпець.

Хвилиною мовчання вшанували авдіївці всіх героїв, які віддали свої життя за незалежність України. Також було покладено квіти до пам'ятника великого українського поета Тараса Шевченка.

Свято продовжив концерт, підготовлений гостями з Дрогобиччини. Вертепи, що розповідають про народження Христа, виступ гітарного дуету, який виконав авторські пісні, українські мелодії та пісні, які презентував колектив викладачів Дрогобицького музичного училища, викликали масу позитивних емоцій і бурю оплесків. Спасибі нашим гостям за чудовий настрій. І підтвердження незаперечної істини: Україна – єдина країна! Була, є, і буде!

 

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»

 

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»

 

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»

 

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»

 

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»

 

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»



 

Офіційний сайт військово-цивільної адміністрації м.Авдіївка Донецької області

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua