» Соціальний захист населення » Питання легалізації заробітної плати та підвищення її рівня знаходиться на постійному контролі в голови райдержадміністрації

Питання легалізації заробітної плати та підвищення її рівня знаходиться на постійному контролі в голови райдержадміністрації

Автор: admin1 от 7-08-2017, 11:42
 (голосів: 0)

Питання легалізації заробітної плати та підвищення її рівня знаходиться на постійному контролі в голови райдержадміністраціїУправління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації інформує, що в нинішніх умовах актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати в «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Працівники, які одержують гроші „в конвертах”, є заручниками самих себе. Працівник, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, позбавляє себе соціальних виплат та гарантій.

Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з пріоритетних напрямків роботи.

Працівник, який отримує зарплатню в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Питання легалізації заробітної плати та підвищення її рівня залишається стратегічним напрямом роботи і знаходиться на постійному контролі в голови райдержадміністрації.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua