» Охорона здоров'я » На нараді в РДА обговорювали питання профілактики туберкульозу

На нараді в РДА обговорювали питання профілактики туберкульозу

Автор: admin2 от 20-03-2015, 15:17
 (голосів: 0)

На нараді в РДА обговорювали питання профілактики туберкульозу20 березня відбулася нарада щодо профілактики та недопущення виникнення туберкульозу, яку провів заступник голови райдержадміністрації Іван Мізерник.

Ситуацію щодо захворювання на цю небезпечну хворобу охарактеризував заступник головного лікаря ДРТМО Леонід Іванчук. Він зазначив, що ситуація в районі не є критичною, але й не дає підстав для заспокоєння. Співвідношення зареєстрованих осіб, які носять активну форму туберкульозу, до загальної кількості населення в районі складає 0,09%. В основному, це захворювання, яке вважається соціальним, спостерігається в осіб, що належать до груп ризику.

Завідувачка поліклінічним відділенням Дрогобицького тубдиспансеру Ольга Левицька наголосила на відсутності в регіоні лабораторії першого рівня для відповідних досліджень, групи ризику практично не охоплені флюорографічним обстеженням, у 2014 році не проводились туберкулінодіагностика та вакцинаціяНа нараді в РДА обговорювали питання профілактики туберкульозу БЦЖ, що може призвести до появи захворюваності на туберкульоз серед дітей та підлітків.

Головний епідеміолог району С. Крента повідомив, що протягом останніх 18-ти років випадків захворювання тварин на туберкульоз не зафіксовано ні в сільськогосподарських підприємствах, ні в приватному секторі. Однак, проблемним залишається питання допуску ветлікарів до особистих селянських господарств для забору аналізу, адже в більшості випадків ці домогосподарства реалізують продукцію тваринного походження на міських ринках.

Ці та інші проблеми зафіксовані у протоколі наради, за підсумками якої будуть дані відповідні доручення щодо проведення профілактичних та інших заходів для запобігання поширенню туберкульозу.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua