» Культура » Історична година до 140-річчя від дня народження Семена Вітика

Історична година до 140-річчя від дня народження Семена Вітика

Автор: admin1 от 24-02-2016, 12:27
 (голосів: 0)

Історична година до 140-річчя від дня народження Семена Вітика В бібліотеці-філії села Гаї Верхні відбулася історична година з нагоди 140-річчя від дня народження славного земляка Семена Вітика. На заході були присутні учні школи, директор, вчителі, мешканці села. Бібліотекар Світлана Стасик ознайомила присутніх з біографією Семена Вітика.
А про значення особистості Семена Гнатовича в становленні державності розповів сільський голова, історик-краєзнавець Володимир Ханас, який закликав учнів вивчати історію рідного краю, дізнаватись багато нового і не забувати про минуле.

Семен Гнатович Вітик — громадсько-політичний і профспілковий діяч на Дрогобиччині. Редагував часопис РУРП “Селянин”. Засновник УСДП, посол до Австрійського парламенту. Народився в с. Верхні Гаї. Навчався у Дрогобицькій гімназії. Закінчив Перемишльську гімназію та Львівський університет. У 1892 році познайомився з Іваном Франком, був секретарем Русько-української радикальної партії. Член президії національної ради ЗУНР, член президії Трудового конгресу, міністр у галицьких справах УНР.

Історична година до 140-річчя від дня народження Семена Вітика

Історична година до 140-річчя від дня народження Семена Вітика

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua