» Культура » У Верхніх Гаях вшанували пам'ять Романа Пиля

У Верхніх Гаях вшанували пам'ять Романа Пиля

Автор: admin1 от 7-07-2016, 14:51
 (голосів: 1)

У Верхніх Гаях вшанували пам'ять Романа ПиляУ Верхніх Гаях вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять почесних мешканців села. Так, 6 липня в приміщенні сільської бібліотеки відбувся черговий захід з циклу “Визначні постаті села”, яка була присвячена мешканцю села, громадському діячу, депутату Дрогобицької районної ради (1990-1994 рр.) Роману Пилю. Захід організувала та провела Світлана Стасик — бібліотекар бібліотеки-філії, на який були запрошені: дружина Романа Пиля — Віра, заступник голови Дрогобицької районної ради Володимир Стецівка, керівники та працівники сільських установ, діти та молодь села.
Бібліотекар Світлана Стасик ознайомила присутніх з біографією Романа Пиля. Особливу увагу вона звернула на громадську діяльність пана Романа. Зокрема, про участь з іншими мешканцями села в “живому ланцюгу” з нагоди Соборності українських земель, який з’єднав Київ зі Львовом (УНР та ЗУНР), а також депутатська діяльність в районному парламенті та підняття національного прапора над будівлею районної ради.  
У Верхніх Гаях вшанували пам'ять Романа ПиляНадзвичайно цікавими та емоційними були спогади заступника голови Дрогобицької районної ради Володимира Стецівки про початковий період діяльності Дрогобицької районної ради І демократичного скликання. Зокрема, про перипетії, які вирували під час обговорення питання щодо встановлення українського національного прапору на будівлі райвиконкому, про його освячення в храмі Пресвятої Трійці, в Дрогобичі, про підтримку населенням Дрогобиччини національного відродження краю. Виступ супроводжувався фотослайдами.
Коротко своїми спогадами про чоловіка поділилась з присутніми пані Віра. Після чого сільський голова Володимир Ханас відзначив, що Верхньогаївська сільська рада прийняла рішення від 23 жовтня 2013 року № 295 відповідно до якого Роману Пилю посметно присвоєно звання “Почесний мешканець села Верхні Гаї”. Володимир Ханас та Володимир Стецівка вручили пані Вірі відповідне Свідоцтво та квіти.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua