» Адміністративні послуги » Держгеокадастр ініціює створення Центру допомоги учасникам АТО

Держгеокадастр ініціює створення Центру допомоги учасникам АТО

Автор: admin1 от 15-02-2016, 09:47
 (голосів: 6)

При центральному апараті Держгеокадастру буде створений Центр допомоги учасникам АТО – консультаційний орган, який буде сприяти військовослужбовцям у вирішенні поточних питань, зокрема пов’язаних з отриманням земельних ділянок.
Подібні центри функціонують при деяких облдержадміністраціях та головних управліннях Держгеокадастру в областях, зокрема в Київській. Як свідчить практика існуючих центрів, за тиждень за консультаціями звертаються до 200 учасників АТО та членів їх сімей.
Для Центру буде виділено окремий кабінет у приміщенні Держгеокадастру, в якому буде проводитися постійний прийом учасників АТО, надаватимуться консультації та прийматимуться заяви. Планується, що в ньому постійно буде присутній фахівець Держгеокадастру, а також залучений радник – учасник АТО, який контролюватиме дотримання процедур та збереження балансу інтересів між самими військовослужбовцями. Також в робочу групу заочно входитимуть фахівці Держгеокадастру різного профілю, які можуть бути оперативно залучені для консультацій в разі потреби.
У Центрі можна буде ознайомитися з атласами вільних земельних ділянок, зарезервованих для учасників АТО, зразками та шаблонами клопотань, а також зробити копії документів.
«Створення Центру допомоги учасникам АТО – один із заходів, які реалізує Держгеокадастр по спрощенню процедури отримання земельних ділянок для наших героїв та оперативного вирішення конфліктних ситуацій. Для максимальної ефективності ми вважаємо необхідним залучення до його роботи учасників АТО», – відзначив Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк, підкресливши, що відповідні консультації з військовослужбовцями уже проводяться, однак останнє слово – кого делегувати до Центру залишається за ними.
Центр допомоги учасникам АТО почне працювати в березні 2016 року.




Довідково

За ініціативи Держгеокадастру, яка підтримана Кабінетом Міністрів України, з липня 2014 року проводяться заходи щодо забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та інших військових формувань, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни, земельними ділянками для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, для ведення садівництва, для індивідуального дачного будівництва та ведення особистого селянського господарства.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua