» Адміністративні послуги » Нотаріуси і державні реєстратори тепер видають довідки без печаток та підписів, – постанова Кабміну

Нотаріуси і державні реєстратори тепер видають довідки без печаток та підписів, – постанова Кабміну

Автор: admin1 от 15-02-2016, 09:50
 (голосів: 6)

Нотаріуси і державні реєстратори тепер видають довідки без печаток та підписів, – постанова КабмінуУ Львівській області функціями державних реєстраторів наділені 371 приватний нотаріус та 60 державних нотаріусів.
З початку 2016 року замість свідоцтва про права власності на нерухоме майно видають лише інформацію з державного реєстру про реєстрацію речових прав - на звичайному аркуші білого паперу, без печатки та підпису. З 13 грудня 2015 року нотаріуси отримали повноваження реєструвати речові права, зареєстровувати юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Про це під час прес-конференції на тему: «Як зареєструвати майно і бізнес у нотаріуса? Виконання нотаріусами повноважень у сфері державної реєстрації», повідомив приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу, заступник голови відділення Нотаріальної палати України у Львівській області Юрій Пилипенко.
- Вже були випадки, коли міграційна служба та деякі ЛКП Львова відмовлялися приймати такі довідки від громадян. Отже, і для них, і для всіх я хочу наголосити: сьогодні свідоцтво про право власності ні державний реєстратор, ні реєстратор-нотаріус не видають. Ми можемо видавати лише інформацію з цього реєстру. Ця інформація друкується лише на звичайному аркушеві паперу. Там не проставляють ані печатку, ані підпис. Для наших громадян це є дуже дивно, - каже він.
Також, за словами приватного нотаріуса, не видається витяг про реєстрацію речових прав, який раніше видавався при реєстрації свідоцтва про право власності та при реєстрації правового чину.
- Замість цього витягу теж видається звичайна інформаційна довідка, яка формується без застосування спеціальних бланків, на звичайному білому аркушеві паперу. І тут так само не проставляється ані підпису, ані печатки державного реєстратора чи нотаріуса, - каже Юрій Пилипенко.
Тим чиновникам, які люблять ганяти громадян за кожним папірчиком з печаткою, нотаріус радить ознайомитися з постановою Кабміну №1127 від 29 грудня 2015 року.
- Єдиний нюанс. У нас працює ще старе інформаційне забезпечення, а закон і постанова – нові. Тому стикаємося з тим, що у цій інформаційній довідці є місце для підпису. Але ми не маємо права ставити печатки та підписи. Тому інакших довідок ми не видамо, - пояснює нотаріус.
Ця вимога стосується і довідок, які видаються при реєстрації юридичних осіб.
- Але всі ці дані є в офіційному реєстрі, доступ до якого може отримати кожен громадянин через веб-портал міністерства юстиції. І, можливо, з впровадженням нового реєстру з березня цього року вся система налагодиться, і кожен громадянин без проблем зможе видрукувати для себе цю інформацію. І це буде документом, який підтверджує право реєстрації речових прав на нерухоме майно, - каже приватний нотаріус.
Він нагадав, що з 13 грудня 2015 року нотаріуси отримали повноваження реєструвати речові права, зареєстровувати юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
- Щодо реєстрації речових прав нерухомого майна та їхніх обтяжень, то в цьому реєстрі ми працюємо з 2013 року. Тому питань і складнощів не виникає. Щодо реєстру юридичних осіб, то нотаріуси лише розпочали з ним знайомитися. Тому, можливо, трохи довше працюють з документами, - пояснює Юрій Пилипенко.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua