» Цивільний захист » На обласній комісії ТЕБ і НС визначили заходи запобігання виникненню лісових пожеж

На обласній комісії ТЕБ і НС визначили заходи запобігання виникненню лісових пожеж

Автор: admin2 от 8-04-2021, 10:12
 (голосів: 0)

На обласній комісії ТЕБ і НС визначили заходи запобігання виникненню лісових пожежОдним із питань порядку денного засідання обласної комісії ТЕБ і НС (далі – Комісія) було визначення заходів запобігання виникненню лісових пожеж.

«Пожежонебезпечний весняно-літній період лише розпочався, проте на території Львівської області вже зафіксовано близько 500 пожеж в екосистемах – це біля 100 га випаленої землі. За минулий рік ми мали 3000 пожеж, і додатково ще 65 - в лісогосподарствах різної форми власності», - повідомив на засіданні Комісії начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

Окрім того, за словами начальника Держекоінспекції у Львівській області Миколи Маланича, станом на 7 квітня на Львівщині проведено 36 рейдів, у складі яких завжди діють три групи, які мають відповідний напрямок – населені пункти, райони. Складено 36 протоколів - за спалювання сухої рослинності та сміття. Загальна сума збитків складає  47 000 грн.

Обласна комісія вирішила рекомендувати головам районних державних адміністрацій, міських, селищних, сільських територіальних громад у взаємодії з Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Львівським обласним комунальним спеціалізованим лісогосподарським підприємством “Галсільліс”, іншими лісогосподарськими організаціями уточнити перелік населених пунктів, які знаходяться у лісових масивах чи поблизу них, на територію яких можливе поширення лісових пожеж та надати ці переліки до департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації та Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Окрім того, рекомендовано забезпечити в межах населених пунктів та територій прилеглих до лісових масивів, своєчасне очищення територій від сухостою, чагарнику тощо, створення комісій з питань евакуації, розроблення (уточнення) планів евакуації населення і матеріальних цінностей, проведення патрулювання територій у пожежонебезпечний період та вжиття інших заходів, покликаних запобігти виникненню лісових пожеж.

Головам райдержадміністрацій доручено створити комісії для проведення комісійних обстежень населених пунктів, до яких включити начальників структурних підрозділів райдержадміністрацій з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій, охорони довкілля, представників ГУ ДСНС у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, представників лісництва та громадськості. До 30 серпня комісіям встановлено строк для складання та затвердження актів обстежень кожного населеного пункту.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua