» Цивільний захист » Жителів Львівщини закликають остерігатися змій

Жителів Львівщини закликають остерігатися змій

Автор: admin2 от 14-05-2015, 11:21
 (голосів: 1)

Жителів Львівщини закликають остерігатися змійВід початку цього року у Львівській області зареєстровано два випадки госпіталізації людей з діагнозом – укус змії. Про це інформує департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Із настанням теплої погоди свої зимові сховища покинули змії, щоби погрітися під сонячними променями. На Львівщині поширена небезпечна отруйна змія – гадюка звичайна. Найбільшу кількість гадюк можна зустріти в Карпатах.

Щоб уникнути небезпеки, не варто прогулюватися в лісових хащах у відкритому взутті. Збираючи ягоди або гриби, потрібно розгрібати листя палицею, аби переконатися, що на вас не чатує гадюка.

Перша допомога після укусу змії:

  • передовсім намагайтесь якнайшвидше протягом 10-15 хвилин відсмоктати з ранки отруту. Отруту можна висмоктувати і ротом, але якщо немає патологічних змін у порожнині рота (карієс зубів, тріщини язика та губ, їх пошкодження тощо). При цьому постійно спльовуйте відсмоктану рідину і промивайте рот водою;

  • промийте ранку перекисом водню та перев'яжіть;

  • обмежте фізичні зусилля, щоби зменшити розповсюдження отрути в організмі;

  • не можна припалювати ранку розпеченим залізом, сірниками, порошком марганцю тощо – це ще більше пошкоджує тканину тіла;

  • забороняється накладати джгут на кінцівку;

Після надання першої допомоги потерпілого необхідно терміново доставити у медичний заклад для введення антитоксичної сироватки.

І запам’ятайте: ваше життя та здоров’я і ваших рідних залежить від вибору правильної поведінки. Будьте обережні!

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua