» Інформація » Належний стан доріг сприяє розвитку регіону. Із засідання Колегії РДА

Належний стан доріг сприяє розвитку регіону. Із засідання Колегії РДА

Автор: admin2 от 24-02-2017, 09:58
 (голосів: 0)

Належний стан доріг сприяє розвитку регіону. Із засідання Колегії РДАВчора на засіданні Колегії райдержадміністрації розглядалося питання про стан утримання та план ремонту автомобільних доріг району на 2017 рік. Доповідала завідувач сектору з питань ЖКГ та інфраструктури Ганна Павлюк. Вона, зокрема, зупинилася на необхідності виділення коштів на ремонт доріг з місцевих бюджетів.

Це питання, як і слід було сподіватися, обговорювалося на Колегії найдовше. Найбільше запитань присутні мали до начальника Райавтодору Сергія Грибанова, який мотивував проблеми відсутністю коштів. Втім, за його словами, дорожники все ж намагалися проводити певні роботи протягом року.

Голова районної ради Михайло Сікора назвав ситуацію в районі бездоріжжям.

Голова райдержадміністрації Володимир Шутко погодився, що ситуація з дорогами в районі критична. Технології, так звані ямкові ремонти, які практикує Райавтодор, є застарілими і абсолютно незадовільними. Стан доріг після зими — цьому яскраве підтвердження. Володимир Шутко зазначив, що керівник Райавтодору, сільські, селищні голови повинні відверто, вголос говорити про існуючі проблеми, які будуть доведені до керівництва Служби автомобільних доріг області та Облавтодору. Очільник району дав завдання скерувати протокол Колегії в департамент ЖКГ облдержадміністрації, щоб чітко задекларувати позицію районної влади стосовно необхідності радикально змінювати ситуацію на автомобільних шляхах району. Керівництво цих служб планують запросити на чергову сесію районної ради.

Голова райдержадміністрації звернувся до сільських, селищних голів з вимогою не стояти осторонь і активніше долучатися до вирішення проблем. Адже велика протяжність доріг в районі змушує шукати різні шляхи для їх ремонту та належного утримання, в тому числі, залучаючи кошти та ресурси приватних компаній.

Окремо йшлося про облаштування пішохідних переходів на дорогах загального користування, для чого необхідне співфінансування 10% з місцевих бюджетів. “Пішохідні переходи — це безпека наших мешканців, особливо дітей, - сказав Володимир Шутко.- Тому мусимо спільно вирішувати це питання так, як ми це зробили на перехресті “Вигода”, де завдяки проведеним роботам суттєво зменшилася кількість ДТП”.

remont-dorg-2016-plan-2017.doc [ b] (завантажень: 17)

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua