» Інформація » Львівська ОДА закликає мешканців області не спалювати сухостій

Львівська ОДА закликає мешканців області не спалювати сухостій

Автор: admin2 от 15-08-2017, 17:09
 (голосів: 0)

Львівська ОДА закликає мешканців області не спалювати сухостійЗа прогнозами Львівського регіонального центру з гідрометеорології 15-16 серпня на більшій частині території зберігається висока пожежна небезпека (4 клас), тому департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації закликає усіх мешканців області обережно поводитися з вогнем і пам'ятати, що підпали сухої рослинності знищують життя, наносять непоправну шкоду природі та можуть призвести до фатальних наслідків.

За минулий тиждень з 7 до 14 серпня  на території області зафіксували 21 подію, пов’язану із пожежами у природних екосистемах. Пожежно-рятувальними підрозділами проводились заходи із гасіння торф’яних пожеж, загоряння сухої трави та стерні загальною площею понад 5,0 га.

Усього в області, від початку пожежо-небезпечного періоду 2017 року, зареєстровано 706 пожеж у природному середовищі, загальною площею понад 165 га, найбільше у Пустомитівському, Жовківському та Яворівському районах, а також на території міста Львова.

За порушення правил протипожежної безпеки затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності 186 осіб, сума стягнень з порушників становить більше 31,0 тис гривень.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства за випалювання стерні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 340 грн. для фізичних осіб і удвічі більше - для юридичних осіб.

Варто зазначити, що з метою посилення відповідальності за порушення природоохоронного законодавства Львівська ОДА подала пропозиції щодо збільшення штрафів за підпал сухої трави у 10 разів.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua