» Інформація » Михайло Винницький зустрівся з громадськими лідерами

Михайло Винницький зустрівся з громадськими лідерами

Автор: admin2 от 14-11-2013, 08:26
 (голосів: 0)

Михайло Винницький зустрівся з громадськими лідерами13 листопада голова райдержадміністрації Михайло Винницький зустрівся з лідерами та представниками громадських організацій Дрогобиччини, науковцями, журналістами. В зустрічі взяв участь голова районної ради Михайло Сікора. Спілкування було присвячене відзначенню у наступному році 200-ліття Тараса Шевченка.

Михайло Винницький наголосив, що відзначення великої дати в житті України буде проходити наступного року на найвищому рівні. Указом Президента України “Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка” 2014 рік проголошений Роком Тараса Шевченка. Дрогобиччина, яка є краєм Івана Франка, повинна належним чином долучитися до святкувань. У районі вже почалася підготовка до ювілею. Зокрема, з ініціативи голови райдержадміністрації триває впорядкування пам'ятника Тарасові Шевченку на пагорбі біля Долішнього Лужка.

Михайло Винницький запросив учасників зустрічі подати свої пропозиції до плану ювілейних заходів.

Своє бачення Шевченківських днів у районі висловили науковці Михайло Шалата, Микола Зимомря, Ярослав Радевич-Винницький, Петро Іванишин, журналісти Роман Пастух та Йосип Фиштик, видавець Микола Походжай, голова місцевої організації Союзу Українок Леся Процик, голова науково-культурологічного товариства “Бойківщина” Любомир Сікора, голова Координаційної ради Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини Михайло Ваврин, голова міськрайонного товариства “Просвіта” Микола Садоха та інші.

Було запропоновано у кожному селі залишити згадку про 200-ліття Тараса Шевченка встановленням символічних пам'ятників чи пам'ятних знаків, меморіальних таблиць. Висловлювалися побажання щодо залучення до святкувань якомога більшої кількості школярів, організацію дитячих творчих конкурсів, екскурсій на батьківщину Тараса Шевченка та у Канів. Йшлося про тематичне книговидання, створення циклу культурологічних лекцій та програм на радіо “Франкова земля”. Учасники пропонували зорганізувати фестиваль місцевих колективів, присвячений творчості Шевченка і Франка, перегляд у населених пунктах фільмів про Тараса Шевченка тощо. Присутні зійшлися на думці, що заходи мають бути особливими та символічними, щоб залишити пам'ять для наступних поколінь та гідно презентувати край Івана Франка. Водночас, необхідно виходити з існуючих фінансових та практичних можливостей.

Михайло Винницький запевнив, що пропозиції будуть враховані, оргкомітет визначить найцікавіші та найбільш реальні для втілення. Очільник району зазначив, що райдержадміністрація відкрита до співпраці, лідери громадської думки завжди будуть почуті керівництвом району. Адже активне залучення громадян до реалізації державної політики є одним з пріоритетів діяльності керівництва держави та влади на місцях.

 

Михайло Винницький зустрівся з громадськими лідерами
Михайло Винницький зустрівся з громадськими лідерами


 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua