» Інформація » Ремінь безпеки в рази зменшує ймовірність травмування

Ремінь безпеки в рази зменшує ймовірність травмування

Автор: admin1 от 18-07-2018, 11:38
 (голосів: 0)

Використання ременів безпеки є одним з найбільш ефективних заходів у попередженні травмування та загибелі людей в дорожньо-транспортних пригодах. Згідно з Правилами дорожнього руху, водій зобов’язаний забезпечити безпеку собі та пасажирам. Недотримання цих вимог тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. Та які б не були вимоги законодавства, безпека водія і пасажирів перш за все залежить від самосвідомості кожного з них, від того, на скільки людина цінує своє життя та життя інших.

Неправильне або недостатнє використання ременів безпеки або інших утримуючих засобів (дитячі крісла та спеціальні подушки для дітей) є фактором ризику смертельних наслідків та пошкоджень при аваріях. При цьому належне використання ременів безпеки знижує ризик смертей на дорогах приблизно на 60%.

Невикористання ременів безпеки становить велику небезпеку для учасників дорожнього руху. Водії, у свою чергу, також не завжди пам’ятають, що вони у відповіді за життя і здоров’я своїх пасажирів, і часто навіть не вважають за потрібне нагадати їм про необхідність пристебнутися.

Найважливіше для батьків – це життя і здоров’я їх дітей. Та разом з тим багато хто, нехтуючи правилами безпеки, перевозять дітей в автомобілі без спеціального крісла, не пристебнутими. Правила дорожнього руху зобов’язують використання таких дитячих крісел при перевезенні дітей.

Згідно статистичних даних: ризик загинути або одержати важкі каліцтва і травми під час аварії у дитини в рази вищий, ніж у дорослого. Ті батьки, чий малюк сидить пристебнутий в спеціальному кріслі, ризикують життям дитини у меншій мірі, ніж батьки, дитина яких сидить на «дорослому місці» без ременя безпеки. Автомобільне крісло для маленького пасажира дозволяє розподілити ударне навантаження по більшій поверхні тіла дитини і тим самим понизити ймовірність отримання травм. Головне – підібрати сидіння правильно та у відповідності до віку дитини.

Шановні водії!

Дорога вимагає відповідальності, тож будьте уважними за кермом, забезпечте безпеку на дорозі собі та іншим учасникам дорожнього руху. Важливий критерій оцінки добросовісного водія, що має слугувати для всіх прикладом, – пристебнутий ремінь безпеки, який потрібний перш за все громадянам, а не інспектору поліції.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua