» Інформація » Ремінь безпеки – шанс на життя!

Ремінь безпеки – шанс на життя!

Автор: admin1 от 1-08-2017, 16:36
 (голосів: 0)

Ремінь безпеки – шанс на життя!Сучасний водій має в своєму розпорядженні дуже простий і дивовижно ефективний засіб захисту - ремінь безпеки.

Сьогодні, застосування цих засобів безпеки стало обов`язковим. Тим часом багато хто з водіїв і пасажирів нехтують пасивними засобами безпеки. А даремно. Такі люди, напевно, не уявляють собі, з якими величезним інерційними силами вони мають справу.

Ремінь безпеки, перетворює водія в єдине ціле з салоном автомобіля, охороняє його від удару об приладовий щиток або від небезпеки бути викинутим через дверцята або вітрове скло, що майже завжди призводить до трагічних наслідків.

Результати численних краш - тестів доводять, що утриматися за кермом при зіткненні можна лише на швидкості в 5 км на годину. При зіткненні на швидкості 60 км людина, що важить 75 кг, піддається навантаженню в три тони. Якщо ж зіткнення відбувається, наприклад, за містом, де швидкість вища, то сила інерції при 80 км/год досягає дев`яти тон. Такі аварії призводять до вірної смерті.

Але це відноситься до тих випадків, коли водій і пасажири не були пристебнуті пасками безпеки.

Деякі водії бояться, а раптом при необхідності ремені не дозволять швидко вибратися з автомобіля. Ці побоювання марні. Оперативно покинути машину при перекиданні або ударі об перешкоду ви зможете тільки в тому випадку, якщо не втратите свідомість, нехай навіть на лічені миті. Тільки тоді ви збережете здатність міркувати, що тут треба робити для спасіння, і правильно оцінити ситуацію. Саме ремені безпеки і забезпечують вам таку можливість міркувати, оберігаючи від ударів об деталі кузова або органи управління автомобілем.

Один рух руки перед тим, як рушити з місця – і сотень смертей не було б. Один легкий рух, і та людина, що зламала собі все, що можна було зламати, була би живою, радувала близьких та батьків.

Трапляється те, що трапляється. І траплятиметься далі, якщо людина не усвідомить життєву необхідність використання засобу індивідуального захисту.

Відповідно до Світового звіту щодо попередження травмувань на дорозі, використання ременів безпеки є одним з найбільш ефективних заходів у безпеці дорожнього руху, який рятує більше життів, ніж будь-яке інше втручання.

Не нехтуйте власною та безпекою інших, пам’ятайте шанс на життя є у кожного!

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua