» Інформація » Районні підрозділи обленерго повинні інформувати споживачів про вимкнення електроенергії

Районні підрозділи обленерго повинні інформувати споживачів про вимкнення електроенергії

Автор: admin2 от 12-12-2014, 09:26
 (голосів: 0)

Районні підрозділи обленерго повинні інформувати споживачів про вимкнення електроенергіїЗа дорученням облдержадміністрації, “Львівобленерго” розробило максимально допустимі розміри споживання електричної енергії в розрізі територій, в тому числі щодо суб'єктів господарювання та подало на затвердження районам області, - про це повідомив в.о. заступника голови ОДА Сергій Росстальний 11 грудня під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу.

“Це певний компроміс між графіком аварійних та “віялових” відключень. Також це дасть можливість обмежувати постачання електричної енергії не більше, ніж на дві години”,- зазначив Сергій Росстальний.

Він додав, що на сьогодні погодити графіки регульованих вимкнень електроенергії повинні ще чотири міста області: “Як тільки районні державні адміністрації затвердять дані графіки регульованих вимкнень електроенергії, то одразу ж ця інформація буде оприлюднена. У даних графіках будуть визначені дати і час коли вимикатимуть підстанцію у певному населенему пункті”, - сказав в.о. заступника голови ОДА.

Сергій Росстальний підкреслив, що на сьогодні відсутня нормативно-правова база щодо графіків регульованих відключень. Усі графіки слід погоджувати з Міністерством енергетики та вугільної промисловості.  Присутні погодилися, що необхідно інформувати населення щодо вимкнень та проводити роз'яснювальну роботу.

Водночас заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу - начальник управління паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Земомислав Новікевич наголосив, що промислові підприємства не виконують договірних умов щодо обмеження режиму споживання електроенергії. “За результатами перевірки виявлено, що ряд споживачів не дотримуються заданого режиму споживання електричної потужності в години максимуму”.

На засіданні обласного антикризового енергетичного штабу були присутні голова постійної комісії ЛОР з питань палива та енергетики Тарас Федак та голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

Довідка:

Електричні мережі Львівської області є невід’ємною частиною Об’єднаної енергосистеми України, а ПАТ «Львівобленерго» — суб'єкт господарської діяльності, об'єкти електроенергетики якого підключені до Об'єднаної енергосистеми України.

Згідно зі ст.14 Закону України «Про електроенергетику», «усі оперативні команди і розпорядження державного підприємства, що здійснює централізоване диспетчерське (оперативно-технологічне) управління відповідно до законодавства України, підлягають беззаперечному виконанню всіма суб'єктами господарської діяльності, об'єкти електроенергетики яких підключені до Об'єднаної енергетичної системи України».  

У зв’язку з цим ПАТ «Львівобленерго» зобов’язане виконувати оперативні команди і розпорядження Державного підприємства НЕК «Укренерго» (Західної електроенергетичної системи), яке здійснює централізоване оперативно-технологічне управління Об'єднаної енергетичної системи України.

Cтаном на 29 листопада 2014 року склалась загроза збереження збалансованої цілісності Об’єднаної енергосистеми України у зв’язку з аварійним вимкненням енергоблоку Б-3 потужністю 1000 мегават (МВт) на Запорізькій АЕС і, як наслідок, виникнення дефіциту потужності, який не покривається.

Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС, 19-ти енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатність гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури зовнішнього повітря.

ПАТ «Львівобленерго» отримало розпорядження ДП НЕК «Укренерго» про ведення з 07:00 год. 01 грудня 2014 року графіків обмежень по потужності та енергії в повному обсязі.

02 грудня  2014 року о 07.39 год. ДП «НЕК «Укренерго» застосувало графіки аварійних відключень в обсязі 2800 МВт – на величину дисбалансу потужності в Об’єднаній  енергетичній системи України.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua