» Інформація » Юна дрогобичанка полонила серця жителів Вашингтону

Юна дрогобичанка полонила серця жителів Вашингтону

Автор: admin1 от 2-01-2015, 13:42
 (голосів: 0)

Юна дрогобичанка полонила серця жителів ВашингтонуМалюнок українки Каті Лукіної, що посів перше місце у художньому конкурсі в Прикарпатті, з'явиться на американських різдвяних листівках. Різдвяний малюнок, на якому зображена Богородиця з маленьким Ісусом, три царі й пастух, 10-річна Катя Лукіна з Дрогобича намалювала ще два роки тому. Тоді ніхто й уявити не міг, що у простої дитячої картинки буде така цікава доля – її розмістять на листівках у далекій Америці.
«Ми й самі не знаємо, як це вийшло, – каже мама Каті Любов Лукіна. – Цю картинку Катя малювала до свята святого Миколая два роки тому. Її відібрали для участі у творчому конкурсі в Прикарпатті, де вона зайняла перше місце. А потім її викупила мешканка Вашингтона на ім'я Христина, яка колись давно емігрувала з України до Америки. Ця жінка написала на адресу художньої школи, де займається Катя, і пообіцяла вислати їй у подарунок фарби і 100 доларів. Чули, що вона нас шукає, але поки з нами не зв'язувалася». 
Як з'ясувалося, у Вашингтоні малюнок Каті теж посів перше місце на художньому конкурсі й отримав право друкуватися на різдвяних листівках.
«Катя дуже талановита дівчинка, у якої є свій почерк і своє бачення мистецтва. Вона любить яскраві фарби, малює яскраві картини, нам дуже приємно, що у нас навчаються такі діти», - зізналася викладач художньої школи Ольга Демкович. 
Але більше всіх, напевно, радіє її дідусь, адже це він чотири роки тому привів внучку в художню школу. Хотів, щоб вона пішла по його стопах – дід теж малює. Але сама дівчинка пов'язувати своє майбутнє з художнім мистецтвом поки не поспішає – каже, над професією поки не думала, рано ще.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua