» Інформація » На нараді в РДА йшлося про необхідність збереження місцевої фауни

На нараді в РДА йшлося про необхідність збереження місцевої фауни

Автор: admin2 от 17-03-2015, 13:19
 (голосів: 0)

На нараді в РДА йшлося про необхідність збереження місцевої фауни17 березня в райдержадміністрації відбулася нарада з питань діяльності мисливських товариств району, яку провів заступник голови райдержадміністрації Іван Мізерник. В нарад взяли участь представники Держлісгоспу, ветеринарної служби, керівники мисливсько-рибальських товариств УТМР та “Лісівник”, управління агропромислвого розвитку райдержадміністрації. Було зроблено аналіз моніторингу дикої фауни регіону. За даними лісівників за результатами останнього дослідження в порівнянні з минулорічним мисливським сезоном спостерігається значне збільшення поголів'я дикого кабана (на 30%). Приріст козулі європейської становить 15%. Найменше на території лісових угідь налічується оленя благородного, приріст якого склав лише 10%. Як відзначають мисливці, на території Дрогобиччини почали з'являтися єнотовидні собаки, бобри.

Іван Мізерник попросив присутніх подати свої пропозиції щодо заходів для збереження та поширення особливо рідкісних видів диких тварин, зокрема, козуль та оленів. Можливо, доцільно вести мову про заборону полювання на ці види. Втім, присутні висловилися проти будь-яких заборон, які породжують збільшення випадків браконьєрства. Процеси повинні бути законні та контрольвані фахівцями. Тому керівники мисливських товариств зазначили, що доцільніше вести мову про зменшення лімітів на відстріл тих чи інших видів. На даний час у районі, на їхнє переконання, немає загрози для жодного з видів тварин, оскільки протягом зими були сприятливі погодні умови.

На нараді йшлося також про продовження в цьому році заходів для запобігання небезпечним тваринним інфекціям, таким як сказ лисиць та африканська чума. Так, і надалі буде проводитися вакцинація лисиць. Завдяки таким профілактичним діям на Дрогобиччині протягом минулого року не виявлено жодного випадку цих захворювань.

Заступник голови райдержадміністрації Іван Мізерник у підсумку наголосив на необхідності реалізації всіх можливих заходів для збереження місцевої флори і фауни. У цьому плані він порекомендував брати участь із сусідніх європейських країн, де охорона живої природи є невід'ємною частиною їхнього господарювання та розвитку.

Козуля європейська

Олень благородний

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua