» Інформація » Допоки фахівці займаються пошуками ведмедя, громадянам радять утриматися від відвідин лісу в районі Брониці та сусідніх сіл

Допоки фахівці займаються пошуками ведмедя, громадянам радять утриматися від відвідин лісу в районі Брониці та сусідніх сіл

Автор: admin2 от 5-05-2015, 12:04
 (голосів: 0)

Допоки фахівці займаються пошуками ведмедя, громадянам радять утриматися від відвідин лісу в районі Брониці та сусідніх сіл Протягом останнього часу в регіоні шириться чутка, що у лісах низинної зони Дрогобиччини з'явився ведмідь. Чисельні свідки, вигадані і справжні, розповідають про свої зустрічі з клишоногим.

Щоб розставити крапки над “і”, сьогодні робочий тиждень в райдержадміністрації розпочався з оперативної наради, присвяченої цій темі. У нараді, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, взяли участь директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олексій Балицький, керівники міськвідділу міліції, управління МНС, Дрогобицького держлісгоспу, ветеринарної служби, мисливських товариств.

Лісівники та мисливці підтвердили, що мають реальні свідчення того, що ведмідь справді перебував на території Броницького лісу.

Як зазначив Олексій Балицький, першочергове завдання — зберегти життя тварини, яка занесена до Червоної книги, та вжити всіх заходів для безпеки громадян. Він повідомив, що є домовленість /у разі вилову ведмедя/ про його розміщення в одному з притулків на території сусідніх областей.

Для того, щоб з'ясувати, чи на даний час тварина і далі знаходиться на території цього лісового масиву, вирішено створити оперативні групи у складі єгерів, лісників, ветслужби, які мають провести обстеження лісу. Якщо ж ведмедя буде виявлено, фахівці вживуть заходів для його безпечного відлову (не завдавши шкоди тварині та людям) і транспортування до притулку.

Це питання знаходиться на оперативному контролі у керівництва облдержадміністрації та райдержадміністрації. Поки тривають усі необхідні заходи, мешканцям рекомендується обмежити своє перебування у лісі, який межує з Броницею та сусідніми сільськими радами, бути обережними та пильними. Про випадки, пов'язані з цією ситуацію (місце перебування ведмедя тощо), можна повідомляти керівника єгерської служби п.Петра Герича за номером 067 67 25 954. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua