» Інформація » Слухання сільських, селищних голів щодо фінансово-економічного стану територій дало позитивні результати

Слухання сільських, селищних голів щодо фінансово-економічного стану територій дало позитивні результати

Автор: admin2 от 14-05-2015, 12:03
 (голосів: 0)

Слухання сільських, селищних голів щодо фінансово-економічного стану територій дало позитивні результатиСьогодні, 14 квітня відбулося засідання колегії Дрогобицької райдержадміністрації, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький. У засіданні взяв участь голова районної ради Михйало Сікора.

Колегія розглянула стан виконання у першому кварталі Програми соціально-економічного та культурного розвитку Дрогобицького району на 2015 рік. Керівник відділу економіки Ярослава Ковтик, яка доповідала з цього питання, зазначила, що у І кварталі цього року вироблено промислової продукції на суму 24,5 млн. грн., що у 2,6 рази більше до відповідного періоду минулого року, реалізовано продукції на суму 21,5 млн. грн, що на 13,6 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року ( або у 2,7 рази більше). Практично, всі промислові підприємства району працюють з позитивною динамікою росту до відповідного періоду минулого року, заборгованості із виплати заробітної плати, платежів до бюджету не мають.

Позитивні тенденції спостерігаються в аграрній галузі.

Впродовж І кварталу 2015 року в районі зареєстровано 45 фізичних осіб – підприємців (за відповідний період минулого року -32) та 2 юридичні особи – суб’єктів підприємницької діяльності ( за відповідний період минулого року -0), скасовано 112 фізичних осіб –підприємців ( за відповідний період минулого року – 32) та 2 юридичні особи – суб’єктів підприємницької діяльності ( за відповідний період минулого року -2). Основною причиною зменшення кількості суб’єктів підприємницької діяльності в районі є скасування недіючих суб’єктів, здебільшого фізичних осіб, внаслідок змін в бюджетному та податковому законодавстві України.

Втім, є показники, які на тлі загальнообласної рейтингової оцінки у районі низькі. Йдеться, зокрема, про невисокий рівень середньої заробітної плати, що має об'єктивні та суб'єктивні причини. Керівник управління праці та соціального захисту Галина Чапля зауважила, що у багатьох випадках неповна зайнятість, сезонність робіт — це шляхи, які змушені робити керівники та підприємці, щоб зберегти фаховий штат, не звільняти працівників, забезпечуючи їм таким чином певний соціальний захист.

Серед негативних фінансово-економічних чинників — сама структура виробництва в районі, основну частку якої становить бюджетна сфера. Як зазначивСлухання сільських, селищних голів щодо фінансово-економічного стану територій дало позитивні результати керівник податкової інспекції Євген Турчин, велика кількість працюючого населення задіяна за межами району (на заводі “Леоні” в Стрийському районі, у містах обласного значення Дрогобиччини).

Так чи інакше, Степан Рудницький доручив продовжити роботу на місцях районної комісії з легалізації зайнятості та заробітної плати, більш активно працювати з місцевими головами, підприємцями. Така робота райдержадміністрації вже дала позитивні результати. Податківці відзначають, що після слухань сільських, селищних голів помітно активізувалася сплата акцизного збору.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua