» Дрогобицька ДПІ ГУ ДПС » Зміни щодо застосування РРО платниками єдиного податку та санкцій

Зміни щодо застосування РРО платниками єдиного податку та санкцій

Автор: admin2 от 27-07-2015, 15:14
 (голосів: 0)

Закон України від 01.07.2015 р №569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» опублікований в газеті «Голос України» № 131 від 23.07.2015 р. та набрав чинності з цієї дати.

Законом встановлено, що від застосування РРО звільняються фізичні особи – підприємці платники єдиного податку 1 групи, 2 і 3 груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень.

У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Крім цього, тимчасово звільняються від застосування санкцій:

суб’єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку; при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) – до 1 липня 2015 року.

При цьому санкції у період з 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуються до суб’єктів господарювання, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання РРО, включених до Державного реєстру РРО, і ввели в експлуатацію такі реєстратори до 1 січня 2016 року;

Також уточнено, що у разі невідповідності у юридичних осіб на місці проведення розрахунків суми готівки сумі коштів, зазначеній у денному звіті, більше ніж на 10% розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, а в разі використання юридичною особою розрахункової книжки – загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня, застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

вчинене вперше – 1 гривня;

за кожне наступне вчинене порушення – 100 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим підпунктом, товарів (послуг).

Для отримання консультацій з питань оподаткування можна звертатися в Центр обслуговування платників Дрогобицької ОДПІ за адресою: м. Дрогобич, вул. Шевченка,9, або за тел. 3-72-81.

Сектор комунікацій

Дрогобицької ОДПІ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua