» Соціальний захист населення » У райдержадміністрації відбувся круглий стіл у зв'язку з роковина Чорнобильської трагедії

У райдержадміністрації відбувся круглий стіл у зв'язку з роковина Чорнобильської трагедії

Автор: admin2 от 21-04-2021, 12:29
 (голосів: 0)

У райдержадміністрації відбувся круглий стіл у зв'язку з роковина Чорнобильської трагедіїУ зв’язку з 35-ми роковинами аварії на Чорнобильській АЕС сьогодні у райдержадміністрації відбувся круглий стіл, який очолив голова РДА Степан Кулиняк. У засіданні взяли участь представники управління праці та соціального захисту населення, відділу освіти райдержадміністрації, КНП “Дрогобицька районна лікарня” ДРР, громадських організацій, територіальних громад.

Обговорювалися питання соціального захисту, медичного обслуговування та інших видів підтримки ліквідаторів та осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС.

Начальник управління праці та соцзахисту РДА Галина Чапля повідомила, що у зв’язку з реформою децентралізації питання соціального захисту, медичного обслуговування, санаторно-курортного оздоровлення та інших видів допомоги “чорнобильцям” перейшли на рівень ОТГ. Вона відзначила, що територіальні громади Дрогобиччини позитивно відреагували на рекомендації РДА щодо затвердження коштів для допомоги цій категорії громадян. Втім, на сьогодні на рівні ОТГ необхідно також вирішити проблему санаторно-курортного оздоровлення чорнобильців ІІ та ІІІ категорій (І категорію забезпечує держава), проведення планових медичних оглядів та зубопротезування, безкоштовного харчування для дітей шкільного віку зі статусом постраждалих від аварії на ЧАЕС тощо.

Голова ГО постраждалих від аварії на ЧАЕС “Захист” Василь Шевчук порушив питання пільгових пасажирських перевезень та медичного обслуговування.

Голова райдержадміністрації Степан Кулиняк зазначив, що соціальний захист та підтримка людей, які втратили своє здоров’я внаслідок тієї страшної трагедії, є пріоритетними для керівництва району. І хоч функції допомоги та підтримки чорнобильців перейшли на рівень громад, райдержадміністрація триматиме на постійному контролі та координувати ці питання. Очільник району наголосив, що він відкритий для спілкування, готовий вислухати проблеми чорнобильців та посприяти у їх вирішенні.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua