» Туризм » До Дня туризму у Дрогобичі відкриється філуменістична виставка

До Дня туризму у Дрогобичі відкриється філуменістична виставка

Автор: admin2 от 23-09-2015, 09:31
 (голосів: 1)

До Дня туризму у Дрогобичі відкриється філуменістична виставка25 вересня о 12 год. у приміщенні Дрогобицької центральної бібліотеки (вул.22 Січня, 28) відбудеться відкриття філуменістичної виставки «Європейська спадщина як об’єкт туризму» з приватної колекції Галини Панахид (м. Львів). Виставка приурочена до Всесвітнього дня туризму та Днів європейської культурної спадщини.

До уваги відвідувачів будуть представлені сірникові етикетки, об’єднані тематикою туризму та популяризацією об’єктів культурної спадщини. Наприклад, етикетки, на яких зображені різні види туризму – активний відпочинок, гірський туризм, автомобільний та велотуризм, морські подорожі та відвідування цікавих архітектурних об’єктів, музеїв. Окремо представлені сірникові мініатюри із зображенням стародавніх замків, фортець, історичних будівель, які є об’єктами культурного надбання та цікавими туристичними атракціями.

Хронологічно, представлені на виставці екземпляри охоплюють період від 1950-х до 2000-их років.

Географія філуменістичної виставки також досить широка. Відвідувачі побачать сірникові етикетки з Польщі, Угорщини, Швейцарії, Іспанії, України, а також з країн, яких вже немає на політичній карті світу – Югославії, СРСР.

Філуменія – колекціонування сірникових етикеток і сірникових коробок. На цих мініатюрах зображувалися різні сюжети – рослини і тварини, охорона природи і об’єкти декоративного мистецтва, історія науки і техніки, взірці зброї і портрети відомих людей, пам’ятки архітектури і правила дорожнього руху та ін.

Сірникові коробки були і залишаються засобом поширення реклами, пропаганди, агітації.

Однією з тематик, які активно висвітлювалися на сірникових коробках у різні періоди, була тема архітектури. На етикетках зображували архітектурні пам’ятки – замки, палаци, музеї, руїни стародавніх фортець, окремі з яких є надбаннями європейської та світової спадщини.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua