» Освіта » «Пам’ять вічно жива!» Загальношкільний захід у Волощанському НВК І-ІІст.

«Пам’ять вічно жива!» Загальношкільний захід у Волощанському НВК І-ІІст.

Автор: admin2 от 10-05-2019, 09:55
 (голосів: 0)

«Пам’ять вічно жива!» Загальношкільний захід у Волощанському НВК І-ІІст.8 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. З нагоди цього дня у Волощанському НВК І-ІІ ст. відбувся загальношкільний виховний захід «Пам’ять вічно жива!», який підготувала вчитель історії Марія Пайовська разом із учнями 8 класу. Вона розповіла, що дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр.: загинуло понад 8 млн українців (це кожен 5-й). Для України ІІ світова війна національна трагедія, під час якої , українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і часто опинялися по різні боки барикад.

На святі були присутні члени громадських організацій воїнів АТО. До присутніх звернулися голова ветеранської спілки воїнів АТО «Дрогобиччина» майор Олег Кіндратів, голова ГО « 4.5.0.» Олег Мулярчук, старший офіцер відділення офіцерів запасу і кадрів Дрогобицько-Бориславського районного комісаріату капітан Ярослав Фояк, військовий капелан о. Тарас Коцюба. Вони розповіли про бойові дії, які зараз відбуваються на сході нашої країни, присутнім найбільше бажали мирного неба, а учням - успіхів у навчанні.

Хвилиною мовчання згадали односельчан, які загинули у ІІ Світовій війні, воїнів УПА, воїнів АТО, а також тих, хто брав участь в українському визвольному русі та були жертвами нацизму.

Напередодні цього дня учні НВК виготовили червоні маки - відображення кривавого сліду від пострілу, символи вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Ця квітка протягом дня була прикріплена на грудях учнів та вчителів, гостей.

Учні НВК поклали квіти до обеліска воїнів-односельчан, які загинули у Другій світовій війні, а також до могили воїнів УПА.

Із заключним словом звернувся директор НВК Орест Луцик. Насамперед, він подякував гостям, які завітали до школи і розповіли багато цікавого. А також наголосив, що ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації, що тільки той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Але ми віримо, що прийде перемога. Ми переможемо, бо захищаємо Батьківщину, ми переможемо, бо відстоюємо право жити у вільній державі. Пам'ятаймо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.

Не менш цікавим було продовження свята у спортивній залі НВК, де воїни АТО, капітан Ярослав Фояк та мешканець Волощі воїн Василь Летнянчин продемонстрували учням і вчителям зброю, а голова ГО «Золоті леви» Василь Хрунь - спорядження для воїнів. Старший сапер групи Спеціального центру швидкого реагування старшина служби цивільного захисту Богдан Кушинський ознайомив присутніх з піротехнікою, розповів про її призначення. Учні мали можливість потримати зброю, одягнути спорядження.

Ця зустріч всім сподобалася і запам’яталася. Дякуємо громадським організаціям воїнів АТО за зворушливу зустріч.

 

«Пам’ять вічно жива!» Загальношкільний захід у Волощанському НВК І-ІІст.

«Пам’ять вічно жива!» Загальношкільний захід у Волощанському НВК І-ІІст.

«Пам’ять вічно жива!» Загальношкільний захід у Волощанському НВК І-ІІст.


 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua