» Інформація » Актив Дрогобицького району - за утворення семи ОТГ

Актив Дрогобицького району - за утворення семи ОТГ

Автор: admin2 от 8-09-2016, 16:03
 (голосів: 0)

Актив Дрогобицького району -  за утворення семи ОТГСьогодні з ініціативи Дрогобицької районної ради відбулася нарада за участю сільських, селищних голів, місцевих депутатів з питань децентралізації та реформи влади. У нараді взяли також участь голова райдержадміністрації Володимир Шутко, голова районної ради Михайло Сікора, заступники Віталій Скоропад і Володимир Стецівка, керуючий справами районної ради Михйало Гук, депутати обласної ради Ольга Грицик і Михайло Задорожний.

Тривогу активу району спричинила інформація про те, що крім усіх інших до того опрацьованих перспективних планів спроможних громад Дрогобиччини, з'явився новий, у якому передбачено лише чотири ОТГ: Дрогобицька, Трускавецька, Бориславська і Меденицька. Таким чином, акцент зроблено на міські громади, що турбує села району, яким незрозумілий їхній подальший статус та правила функціонування і життєдіяльності. Сільські населені пункти бояться розчинитися у містах, втратити існуючу інфраструктуру, а також свою ідентичність та самобутність.

Очільники району запевнили голів, що ні рада, ні адміністрація не були ініціаторами такого варіанту. Втім, Володимир Шутко, Михайло Сікора, а також обидвоє обласних депутатів зазначали, що процес змін у державі — незворотній. Цього вимагає час, ситуація, в якій опинилася держава, та наші закордонні партнери, які надають Україні у цей непростий час свою допомогу та підтримку. Врешті, ми змушені звільнитися від громіздкої неефективної системи, яка щораз глибше затягує країну у фінансово-економічні проблеми та гальмує її розвиток.

Актив Дрогобицького району -  за утворення семи ОТГГолова райдержадміністрації та голова районної ради, обласні депутати були єдині також у тому, що Дрогобицький район за два роки не зробив жодного практичного кроку в плані реформи влади. За цей час не було утворено жодної об'єднаної територіальної громади. За порожніми дискусіями і балачками втрачався дорогоцінний час. Сьогодні назріла нагальна потреба у конкретних діях і важливо, щоб сільські, селищні громади не спізнилися зі своїми ініціативами.

Перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Скоропад роз'яснив механізм розрахунків, на підставі яких обласний Офіс реформ опрацьовує перспективні плани громад, основна умова об'єднання яких — їхня спроможність. Він також перелічив необхідні для процесу децентралізації законопроекти, які внесені на розгляд ВРУ.

У нараді взяв участь секретар Східницької селищної ради Юрій Журавчак, який висловився за утворення Східницької ОТГ, яка за всіма прогнозами обіцяє бути ефективною і спроможною.

Голова Асоціації сільських, селищних рад Степан Коваль, наголосивши на тому, що він за децентралізацію та реформи, залишився на своїй позиції добровільного співробітництва громад. Його підтримали декілька колег.

Після майже двогодинного емоційного обговорення більшість голів зійшлися на думці, що необхідно відстоювати попередньо поданий до області перспективний план, де передбачається 7 об'єднаних територіальних громад. Прийнято рішення відповідне звернення передати народному депутату України Богдану Матківському.

Актив Дрогобицького району -  за утворення семи ОТГ
Актив Дрогобицького району -  за утворення семи ОТГ

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua