» Інформація » У Верхніх Гаях відзначили День захисників України

У Верхніх Гаях відзначили День захисників України

Автор: admin1 от 20-10-2016, 09:00
 (голосів: 0)

У Верхніх Гаях відзначили День захисників УкраїниУ Верхніх Гаях відзначили День захисників УкраїниПротягом багатьох останніх років традицією для громади села Верхні Гаї стало відзначати 14 жовтня вшанування пам'яті борців за волю України. Українське лицарство обрало своєю покровителькою — Пресвяту Богородицю. Після російської інтервенції на українські землі, Президент України Петро Порошенко видав Указ - “Про День захисника України”, який з ініціативи громадськості також святкують в день — Покрови Пресвятої Богородиці.
Після ранкового богослужіння греко-католицька та православна громади на чолі з парохами процесійно попрямували до символічної могили воїнів УПА. Отці Роман та Степан відслужили панахиду за все Українське лицарство, яке поклало свої голови в боротьбі за незалежну Україну. 
По закінченні панахиди до громади звернулись отці парохи. Згодом до присутніх звернувся депутат обласної ради Михайло Задорожний, депутат районної ради Михайло Гук, сільський голова Володимир Ханас. Зокрема, сільський голова зазначив, що з серпня 1944 по 1951 роки — 23 мешканця села загинули в боротьбі з більшовицькими окупантами в складі самооборонних кущових відділів (СКВ), боївках ОУН тощо, близько 86 осіб були заарештовані та заслані в Сибір, багато з них там і загинули. З новітньої нашої історії слід відзначити, що протягом шести хвиль мобілізації лави Збройних сил України поповнили 17 верхньогаївчан, ще 4 контрактники.
Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх українських героїв, що віддали своє життя за незалежну та соборну Українську Державу.
 На закінчення заходу виступив сільський хор під керівництвом Ольги Стасик, у виконанні якого прозвучали стрілецькі та повстанські пісні, що “переплітались” з патріотичною поезією місцевих дітей.

У Верхніх Гаях відзначили День захисників України
У Верхніх Гаях відзначили День захисників України
 

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua