» Інформація » На Львівщині відзначать День українського добровольця

На Львівщині відзначать День українського добровольця

Автор: admin2 от 12-03-2020, 12:42
 (голосів: 0)

На Львівщині відзначать День українського добровольцяУпродовж 13-14 березня на Львівщині відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня українського добровольця.

Про це повідомили сьогодні під час брифінгу.

“Завтра о 17:30 у Будинку воїна стартує показ фільму про загиблих бійців-добровольців. У суботу о 10:00 год у храмі Стрітення Господнього, що на Батуринській відбудеться заупокійна літургія за усіма загиблими добровольцями.  Після біля пам’ятного хреста, що поруч з храмом проведуть віче”, - зазначив  заступник командира Добровольчого Українського корпусу "Правий сектор" з питань діяльності резервних підрозділів Тарас Бобанич.

 О 12:00 год на вулиці Клепарівській формуватиметься колона для автопробігу, який відбудеться за таким маршрутом:  вул. Клепарівська – вул. Єрошенка –  вул. Під дубом – проспект 700-річчя  –  проспект Свободи   – вул. Городоцька   – вул. Коперника – центральна частина міста.

О 14 год усіх охочих запрошують на урочисті заходи до Будинку воїна.

“Запрошуємо усіх небайдужих, ветеранів добровольчих батальйонів, учасників бойових дій. Особливістю заходів є те, що ми не використовуватимемо партійної символіки, лише  добровольчих батальйонів. Закликаємо цього дотримуватись і долучатись до заходів”, - додав Тарас Бобанич.

“Також просимо небайдужих мешканців у цей день сходити на кладовище та помолитись за загиблих добровольців за нашу неньку Україну”, - зазначив голова Спілки учасників бойових дій АТО Степан Білас.

Під час брифінгу головний спеціаліст відділу у Львівській області Міністерства у справах ветеранів Володимир Шамрай наголосив, що бійці-добровольці мають можливість отримати статус учасника бойових дій державного рівня.

“Закликаємо бійців-добровольців збирати  необхідні документи та отримати те, на що ви справді заслуговуєте”, - підкреслив Володимир Шамрай.

Організатори наголосили, що на заходах очікується не більше 200 осіб відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів України від 11.03.2020 № 211.

Зазначимо, захід організовує  Добровольчий Український корпус "Правий сектор" з питань діяльності резервних підрозділів, Координаційна рада учасників бойових дій Львівщини за підтримки Львівської ОДА та Львівської облради.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua