» Інформація » Біля пам'ятного знака жертвам голодоморів відбулася панахида та жалобне віче

Біля пам'ятного знака жертвам голодоморів відбулася панахида та жалобне віче

Автор: admin2 от 24-11-2014, 09:37
 (голосів: 0)

Біля пам'ятного знака жертвам голодоморів відбулася панахида та жалобне вічеВ неділю, 22 листопада в с.Гаї Верхні біля пам’ятного знака жертвам голодоморів, політичних репресій та депортацій  відбулася панахида за померлими від штучного голоду в Україні. Очолив Богослужіння парох місцевої релігійної громади УГКЦ о.Роман. Звертаючись до присутніх, священик наголосив, що ті страшні події 80-ти річної давності, коли на родючих землях у центрі Європи виморили голодом мільйони українців, стали можливими також і через байдужість. Бо голодомору передувало винищення патріотично налаштованої еліти нації - письменників, громадських діячів, священиків. І тоді люди мовчали, бо вважали, що їх це не стосується. Але, знищивши провідників, дуже легко розправитися з цілим народом.Тому і сьогодні, коли той самий окупант продовжує нищити Україну, ніхто не має права залишатися осторонь.

Перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, який взяв участь у поминальному заході, зазначив, що у нинішній час ворог спустошує ті самі землі, які майже століття тому зазнали лютого геноциду. Історія повторюється, але це може бути останній шанс, який провидіння дарує нашому народу, щоб нарешті поборити зло. Лише згуртованістю, активною позицією Україна здобуде перемогу. Степан Рудницький на вшанування пам'яті загиблих поклав до пам'ятного знака символічний сніп пшеничних колосків та калини.

Верхньогаївський сільський голова Володимир Ханас також зазначив, що українці нині не мають права піддаватися розчаруванню, байдужості чи паніці. Ми повинні не лише пам'ятати трагічні уроки історії, а й не повторювати помилок наших предків. Необхідно на ділі, кожним своїм вчинком любити Україну, постійно допомагати українському вісйьку, яке сьогодні жертовно і героїчно стоїть на захисті цілісності і незалежності нашої держави.

Зворушливі поезії, присвячені Голодомору, прочитали місцеві школярі. На завершення всі присутні виконали Гімн України.

 

Біля пам'ятного знака жертвам голодоморів відбулася панахида та жалобне віче

 

Біля пам'ятного знака жертвам голодоморів відбулася панахида та жалобне віче

 


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua