» Інформація » В Дрогобичі розпочалися Дні Європи

В Дрогобичі розпочалися Дні Європи

Автор: admin1 от 5-06-2015, 16:38
 (голосів: 2)

В Дрогобичі розпочалися Дні ЄвропиСьогодні, 5 червня, в мармуровій залі ратуші відбулася інавґурація Днів Європи в Дрогобичі.

На урочистості були запрошені духовенство, представницькі делегації з багатьох країн Європи, генеральні консули таких держав, як Нідерланди, Бельгія, Німеччина, Австрія, Польща, Угорщина, Румунія та інших, викладачі Дрогобицького педагогічного університету, актив міста, журналісти. Найперше з вітальним словом до присутніх звернувся єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української Греко-Католицької Церкви, владика Ярослав Приріз. Секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик зазначив, що такий захід відбувається в нашому місті вперше, представив усіх поважних гостей, які були запрошені на В Дрогобичі розпочалися Дні Європиінавґурацію та розповів про історичні постаті Дрогобиччини, яких ще в минулих століттях знала вся Європа, це український філософ, астроном, астролог, перший український доктор медицини, ректор Болонського університету, професор Краківського університету Юрій Котермак, засновник першої української політичної партії європейського зразка, активний громадський та політичний діяч, видатний український поет, письменник, національний ідеолог Іван Франко та зупинився на досягненнях Дрогобича на шляху євроінтеграції та співпраці з містами-побратимами країн Європи.

У своєму виступі ректор Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка Надія Скотна наголосила, що європейський вектор розвитку України, вистражданий в першу чергу студентами на холодній, скривавленій бруківці київського Майдану в листопаді-грудні 2014 року буде незмінний.

В Дрогобичі розпочалися Дні Європи«Європа – смачна страва і до неї потрібно трохи солі, дрогобицької солі», - такими словами розпочав свій виступ генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд. Він також сказав, що Польща також довго йшла до Європи, цілих одинадцять років пройшло від першого підписання угоди до повного визнання Польщі європейською державою. Надіємось, що дрогобицька сіль стане цементуючою основою для нашої співпраці. «Адже, щоб добре пізнатися, треба разом з’їсти бочку солі», - завершив Ярослав Дрозд.

Держсекретар у канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща Анжеліка Можджановська поділилась першими враженнями від Дрогобича: «Якщо в центрі міста поряд є римо-католицький костел, православна та греко-католицька церкви, єврейська синагога, то це можна назвати однією з ознак європейськості».

Також прозвучали виступи уповноваженого Уряду РП з питань рівного ставлення Малґожата Фушара та директор Інституту Книги у Кракові Ґжеґож Ґауде.

В Дрогобичі розпочалися Дні ЄвропиПісля урочистої інавґурації Днів Європи в Дрогобичі владика Ярослав, керівництво міста та району, зарубіжні делегації поклали квіти до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні на фасаді катедрального собору Пресвятої Трійці та Меморіалу «Тюрма на Стрийській», де в 1939-41 роках НКВД  замордувало до двох тисяч мешканців Дрогобича та Дрогобицького району, серед яких були представники різних національностей: українці, поляки, євреї.

Участь в урочистостях взяли голова Дрогобицької райдержадміністрації Максим Лісогор, голова районної ради Михайло Сікора, перший заступник голови Дрогобицької РДА Степан Рудницький та начальник відділу культури та туризму Осип Марущак.

В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи 
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
В Дрогобичі розпочалися Дні Європи
 

 

 

 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua