» Інформація » Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Автор: admin1 от 15-02-2016, 15:12
 (голосів: 0)

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганцівДвадцять сім років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із самих довгих і трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані.

Сьогодні з цієї нагоди в Дрогобичі, біля пам'ятника воїнам-афганцям відбулися панахида, яку відправив військовий капелан Дрогобицького гарнізону о. Іван і віче-реквієм вшанування пам'яті загиблих наших земляків в Афганістані.

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганцівУчасть в урочистих заходах Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ з Республіки Афганістан взяли міський голова Дрогобича Тарас Кучма, голова Дрогобицької райдержадміністрації Максим Лісогор, перший заступник голови РДА Володимир Шутко, депутат обласної ради Михайло Задорожний, голова Спілки ветеранів Афганістану Іван Андруневчин, військовий комісар Дрогобицько-Бориславського ОРВК підполковник Віктор Попов, воїни-афганці.

«Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах», - наголосив Максим Лісогор

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганцівКвіти пам'яті загиблим поклали родичі, бойові побратими, представники влади та громадськості. Воїни, що несуть службу в дрогобицькій військовій частині салютними пострілами вшанували дванадцятьох загиблих наших земляків. Іван Андруневчин вручив грошову допомогу родичам загиблих воїнів та тим, хто отримав поранення на тій війні. Після цього учасники віче частувались солдатською кашею.

Найважчим підсумком афганської війни  стала загибель наших солдат і офіцерів, скалічені долі молодих людей, гіркота споминів про бої та кров, втрати та рани.

Участь у війні взяли 160375 військовослужбовців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами.

Нагадаємо, що з нагоди 27-ої річниці виведення військ з Афганістану в Дрогобицькому районі за рахунок коштів районного бюджету трьом сім’ям загиблих ветеранів Афганістану надано матеріальну допомогу у сумі по 500 гривень кожній та чотирьом інвалідам Афганістану надана  матеріальна допомога у сумі по 300 гривень кожному.

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Дрогобиччина вшановує воїнів-афганців

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua