» Інформація » До 35-х роковин пам’яті Чорнобильської катастрофи в Україні презентували перший офіційний мобільний додаток про Чорнобиль

До 35-х роковин пам’яті Чорнобильської катастрофи в Україні презентували перший офіційний мобільний додаток про Чорнобиль

Автор: admin2 от 22-04-2021, 10:00
 (голосів: 0)

До 35-х роковин пам’яті Чорнобильської катастрофи в Україні презентували перший офіційний мобільний додаток про ЧорнобильДо 35-х роковин пам’яті Чорнобильської катастрофи в Україні презентували перший офіційний мобільний додаток про Чорнобиль ChornobylApp – інтерактивний віртуальний гід з AR-технологією (доповненої реальності).

Головний інформаційний ресурс Чорнобиля створений з метою поширити правдиву інформацію про Чорнобильську трагедію для української та світової аудиторії, а також розповісти про сучасний стан зони відчуження. Він містить розсекречені документи з архівів КДБ, дані про рівень забрудненості станом на сьогодні та у 1986 році, фото, відео та 3D-моделі відомих об'єктів зони відчуження – близько 150 матеріалів.

Проєкт включає в себе три ключові розділи: «Усвідомити», «Дослідити», «Наважитись». Перший розповідає про трагедію 1986 року, її історію та культурну спадщину, другий – надає можливість дослідити зону відчуження за допомогою віртуального гіда, третій розділ – це інформація про екскурсії до Чорнобиля та рекомендації як підготуватися до поїздки.

Додаток доступний українською та англійською мовами. Завантажити його можливо безкоштовно за посиланнями:

Подорож зоною відчуження у віртуальному форматі стала можливою завдяки підтримці Українського культурного фонду та за сприянням Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного музею «Чорнобиль», МГО «Центр ПРИП'ЯТЬ.ком», МГО «Європейський інститут Чорнобиля».

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua