» Інформація » Про адмінреформу та перспективи утворення об'єднаної Дрогобицької громади говорили на зустрічі у міській раді

Про адмінреформу та перспективи утворення об'єднаної Дрогобицької громади говорили на зустрічі у міській раді

Автор: admin2 от 15-01-2016, 14:16
 (голосів: 0)

Про адмінреформу та перспективи утворення об'єднаної Дрогобицької громади говорили на зустрічі у міській радіСьогодні у Дрогобицькій міській раді відбулася чергова робоча зустріч з питань адмінреформи та децентралізації влади. У зустрічі взяли участь Дрогобицький міський голова Тарас Кучма та його заступники, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Шутко, заступник голови районної ради Володимир Стецівка, керівник апарату райдержадміністрації Степан Рудницький, депутат обласної ради Михайло Задорожний, Стебницький міський голова Петро Старосольський, біля 20-ти сільських голів району, керівники структурних підрозділів міської ради та райдержадміністрації, депутати, представники громадських об'єднань. Основні позиції виклав у своєму виступі керівник відділу ведення Державного реєстру виборців Дрогобицької міської ради Богдан Николаїшин.

Традиційно, як і всі попередні дискусії на цю тему, розмова була емоційною і гострою. Сільські голови апелювали до недосконалості законодавства з питань адмінреформи, відсутності чітко виписаних засад і механізмів об'єднання та перспектив громад, які об'єднаються тощо. Особливо дискусійним було питання утворення Стебницької громади — сільські голови Болехівців, Нижніх і Верхніх Гаїв категорично проти участі у її утворенні. Учасники зустрічі також висловилися проти розчленування району та приєднання кількох сіл Дрогобиччини до сусідніх районів (зокрема, Стрийського та Самбірського), як це запропоновано в останньому проекті ДУ “Інститут регіональних досліджень ім. М.Долішнього НАН України” та обласного Офісу реформ.

Втім, як зазначали Михайло Задорожний, Володимир Кондзьолка, а також представники районної і міської влади, процес реформ є незворотній і всі повинні це чітко розуміти. Сьогодні треба виробити узгоджені пропозиції на місцях, щоб у цьому процесі бути об'єктами, а не суб'єктами. Тобто, мати вплив на процес, а не чекати, коли урветься терпець і на центральному рівні буде прийняте вольове рішення. Тоді запізно буде шукати виходу і залишиться нарікати на самих себе. Найважливіше також, щоб у питанні адміренформи на перше місце ставилися інтереси громади та її мешканців, а не чиновників. Прозвучала пропозиція відвідати об'єднані громади, які утворилися в інших районах, та вивчити їхній досвід. 

У контексті утворення Дрогобицької громади міський голова Тарас Кучма запросив сільських голів тих громад, які, як передбачається, об'єднаються з Дрогобичем, зустрітися у вужчому колі, щоб висловити свої думки, напрацювати можливі напрямки і принципи співробітництва.

 

Про адмінреформу та перспективи утворення об'єднаної Дрогобицької громади говорили на зустрічі у міській раді



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм іменем.

Коментарі:

Залишити коментар
 

Шановні відвідувачі, Ви
переглядаєте офіційну сторінку
Дрогобицької РДА.
м.Дрогобич 2011р. drda@meta.ua